Bör andra än läkare få ge dödshjälp?

17 januari 2018

I Kanada har det yttrats krav på att andra yrkesgrupper än läkare bör kunna ge dödshjälp eftersom ett stort antal läkare hänvisar till samvetsbetänkligheter.

Brister i vård i livets slutskede i Schweiz, enligt rapport

16 januari 2018

En aktuell rapport från Schweiz pekar på anmärkningsvärt stora brister i vården i livets slutskede. Enligt rapporten förekommer också dödshjälp, något som är olagligt i Schweiz.

Över 1,6 miljoner aborter under årets två första veckor

15 januari 2018

Siffrorna på den världsvida statistiksidan www.worldometers.info/se tickar på. Bland mycket annat visar statistiken att det bara drygt två veckor in i det nya året globalt har gjorts mer än 1,6 miljoner aborter.

Spanien fortfarande världsledande inom organdonation

15 januari 2018

Spanien behåller sin ställning som världsledande inom organdonation och transplantation. Antalet donatorer ökade i fjol jämfört med 2016 med mer än åtta procent.

Långt fler aborter i Indien än tidigare uppskattat

10 januari 2018

Enligt en aktuell studie är antalet aborter i Indien tjugo gånger högre än tidigare uppskattningar: 15,6 miljoner barn aborterades 2015. Samtidigt höjs krav på att utöka abortgränsen bortom 20 veckor.

Genetiskt test för Downs syndrom vinner mark

10 januari 2018

Det blodprov, som på ett tidigt stadium i graviditeten kan påvisa kromosomavvikelser hos foster, håller snabbt på att etableras runt om i Europa.

Statliga bidrag till Planned Parenthood ökar stort, visar årsrapport

09 januari 2018

Den amerikanska organisationen Planned Parenthood, som bl.a. utför många av aborterna i USA, publicerade nyligen sin årsrapport och gör gällande att de fick mer än 500 miljoner dollar i statsfinansiering förra räkenskapsåret och utförde över 300 0...

Övergivna nyfödda räddas i Belgien

08 januari 2018

Ökande fattigdom och matpriser kan vara en av orsakerna till att fler mammor i belgiska Antwerpen anonymt lämnar nyfödda i en så kallad babylucka. Förra året var det fyra nyfödda barn, som lämnades av mammor, som inte hade möjlighet att ta hand om...