Begravning eller kremering efter abort, enligt ny lag i Texas

05 december 2016
Enligt ett beslut från hälsoministeriet i Texas måste aborterade foster numera alltid begravas eller kremeras och får inte längre behandlas som medicinskt avfall.

Lagförslaget presenterades av delstatens hälsoministerium redan i juli och antogs i november trots motstånd från abortförespråkare. Reglerna kommer att gälla för sjukhus och abortkliniker men inte för kvinnor som gör medicinsk abort hemma eller får missfall på annan plats än ett sjukhus.
– Riktlinjerna utvecklades för att säkerställa att Texas lag upprätthåller de högsta normerna för mänsklig värdighet, säger hälsoministeriets talesman Bryan Black.

Organisationen Center for Medical Progress publicerade förra året en rad filmer som visar hur Planned Parenthood-medarbetare i bl. a. Texas bedrev handel med kroppsdelar från aborterade foster.

Hälsoministeriet fastslår även att det är abortkliniker som skall stå för kostnaderna för begravning eller kremering, eftersom det inte kommer bli dyrare än man hittills betalat för omhändertagandet av medicinskt avfall.
– Den nya lagen hedrar varje barns människovärde, som han eller hon har rätt till. Det är ingen överraskning att abortindustrin är väldigt emot denna lag. De skulle hellre sälja kroppsdelarna och tjäna pengar eller hitta något annat omänskligt sätt att bli av med kvarlevorna. Vi hoppas att lagen hjälper vårt land att se varje ofött barns människovärde och hjälper kvinnor som överväger abort att bättre förstå den unika gåvan ett barn är, säger Kristan Hawkins, ordförande för organisationen Students for Life of America till LifeSiteNews.

Källa: LifeSiteNews (www.lifesitenews.com)

Fotnot: I Sverige kremeras alla foster som aborteras (eller föds genom missfall på sjukhus) efter v. 12, och gravsätts därefter i minneslund.