"Din mamma var modig: hon födde dig", hälsar italiensk präst till klottrare

08 juni 2017
En församlingspräst i Italien hittade klotter på sin kyrka: "Fri abort till alla – även Maria". Prästens Facebooksvar till klottraren har fått stor uppmärksamhet.

En församlingspräst i Milano, Andrea Bello, skrev nyligen ett öppet brev på Facebook adresserat till den som sprejmålat på hans kyrkovägg, ett brev som fått stor spridning:

Kära anonyma väggklottrare!

Jag är ledsen att du inte tar din mamma som förebild. Hon var modig. Hon tog emot dig, hon var gravid med dig och födde dig. Hon kunde ha aborterat dig. Men det gjorde hon inte. Hon uppfostrade dig, matade dig, hon tvättade och klädde på dig. Och nu har du ett liv och din frihet. En frihet som du använder för att tala om för oss, att det skulle vara bättre om människor som du inte skulle finnas i denna värld.

Jag är ledsen, men jag håller inte med dig. Jag beundrar verkligen din mamma, eftersom hon var modig. Och det är hon fortfarande för att hon, som varje mamma, är stolt över dig, även om du inte uppför dig. Hon vet nämligen att det fortfarande finns något gott i dig.

Abort gör allt meningslöst. Döden triumferar över livet. Abort innebär att låta hjärtat styras av rädsla snarare än att kämpa och leva. Det innebär att bestämma över vem som skall leva och vem som inte skall det, som om man hade rätt till det. Det är en ideologi som tar allt hopp.

Du har uppenbarligen inget mod. Du förblir anonym. När vi ändå talar om det: jag vill berätta för dig att vårt område har upplevt vissa svårigheter. Vi behöver inte också folk som klottrar på väggarna och förstör det lilla vackra vi har kvar.

Du vill vara modig? Gör då världen bättre i stället för att förstöra den! Kärlek istället för hat! Hjälp den sjuke att bära sina bekymmer. Ge liv istället för att ta det! Det är verkligt mod! Lyckligtvis är vårt kvarter, som du förstör, fullt av modiga människor! Folk som också älskar dig, även om du inte har någon aning om vad du skriver där.

Källa: Katholisch.de (www.katholisch.de)