Internationell bönekampanj för livet växer

06 mars 2017
Organisationen 40-dagar-för-livet (40 Days for Life) fyller tio år och startar nu återigen under fastetiden en bönekampanj på 344 platser runtom i världen med bön och fasta för att verka för ett slut på abort.

Den internationella 40-dagar-för-livet-kampanjen har sin tyngdpunkt i USA men i år tillkommer fyra nya länder – Dominikanska republiken, Italien, Paraguay och Zimbabwe.
– Alla våra böner samlas tillsammans som en och kan göra enorm skillnad, säger organisationens ordförande Shawn Carney.

En kampanj från 40-dagar-för-livet innebär 40 dagar av bön och fasta, fredlig vaka och samhällsengagemang mot abort. Två kampanjer genomförs varje år och den aktuella sker mellan 1 mars och 9 april. När bönekampanjen startade för tio år sedan samlades man utanför Planned Parenthood-kliniken i Bryan i Texas. Kliniken stängdes 2013 och är nu istället 40 Days for Lifes internationella huvudkontor.
– Särskild intressant är att 134 av dessa fredliga bönevakor kommer att äga rum utanför Planned Parenthood-kliniker i USA. Planned Parenthoods varumärke är på rekordlåg nivå och 2017 ser inte ut att bli ett bra år för organisationen och dess ordförande Cecile Richards, påpekar Shawn Carney.

Cecile Richards sade i en intervju nyligen att hennes organisation förbereder sig på det värsta på grund av det förändrade politiska läget i USA. Hon kallar dem som deltar i offentliga pro-life verksamheter för "extremister".
– Om man arbetar för att skydda oskyldiga barn i livmodern, som Planned Parenthood vill abortera – nästan 324 000 årligen enligt egna rapporter – då antar jag att Planned Parenthood kan se en som extremist. Medan Planned Parenthood insisterar på att den halva miljard skattedollar de får varje år inte går till att betala för aborter, stärker pengarna ändå organisationen och gör det möjligt för dem att fortsätta verksamheten. Medan det säkerligen finns en politisk aspekt på allt detta, finns det också en andlig aspekt. Och till syvende och sist är det dags att be – mer intensivt än någonsin – för att få slut på abort, säger Shawn Carney.

Källa: LifeNews (www.lifenews.com)