Ökande efterfråga på spermier från vita amerikaner i Brasilien

25 april 2018

I Brasilien är över 50 procent av befolkningen mörkhyade eller av blandras. Ändå väljer majoriteten en spermadonator med ljus hud och blåa ögon. Sedan 2011 har den amerikanska spermierimporten till Brasilien ökat med cirka 3 000 procent.

I Brasilien har 80 procent av de mer välbärgade, liksom den politiska och sociala eliten, kaukasiskt ursprung, dvs. att de är ljushyade. Enligt en rapport i tidningen The Wall Street Journal har importen av sperma från USA till Brasilien ökat under de senaste sju åren eftersom allt fler rika ensamstående kvinnor och lesbiska par väljer donatorer, vilkas internetprofiler tyder på att de kommer att ge ljusa och helst blåögda barn. De hoppas kunna ge sina barn "bättre möjligheter", "bättre lön" eller till och med "bättre behandling av polisen". Förra året importerades över 500 provrör frusen sperma till Brasilien, 2011 var det 16.

För varje donation är kvinnor beredda att betala 1 500 dollar (ca 13 000 kr), och hela processen kostar över 7 000 dollar (ca 59 000 kr). De som inte har råd letar efter donatorer på Internet: "På Facebook erbjuder ljushyade män att sälja sina spermier eller sex. En av dem, med blont hår och blå ögon, säljer spermieprover dagligen. Som ateist ser han barn som ett sätt att hålla sina gener vid liv, säkerställa sin existens efter döden och uppnå odödlighet", enligt artikeln i The Wall Street Journal.

Källor: The Daily Wire (www.dailywire.com) och Génèthique (www.genethique.org)