Afrikansk vädjan till president Biden: "hjälp oss, döda oss inte"

10 februari 2021

Genom den afrikanska tankesmedjan Culture of Life Africa vädjar afrikaner till president Biden att inte ge bidrag till abort i Afrika, utan istället ge stöd till livet.

"Vi vädjar till Joe Biden, snälla sponsra inte abort i Afrika", säger universitetslektorn Ujunwa. "Jag vill inte att USA och den nuvarande regeringen ska finansiera aborter i Afrika. Vi har aldrig behövt aborter och vi vill inte ha dem", tillägger läkaren Ursula. "I min kultur stöder vi livet från början till slutet. Jag är emot abort eftersom abort handlar om att döda oskyldiga barn i mammans mage. Jag är emot finansiering av abort i Afrika genom ett främmande land", säger studenten Ellen.

Obianuju Ekeocha, människorättsaktivist från Nigeria, grundade tankesmedjan Culture of Life Africa. Hon oroas över de västerländska ledarnas önskan att främja abort i utvecklingsländerna och ger med filmen A Message to President Biden: The Unified Voices of Africa afrikaner en möjlighet att göra sin röst hört. Läs mer >> 

– Jag ser detta som en form av ideologisk dominans där våra kulturer som är för livet, för familjen och för tron anses som sämre än de västerländska progressiva ideologierna, särskilt i frågor som rör mänsklig sexualitet och sexuell moral, förklarar Obianuju Ekeocha i en intervju.

Abortorganisationer får återigen finansiering

Hon är väl medveten om konsekvenserna av Bidens beslut att upphäva Mexico City-policyn. Abortorganisationer som är aktiva i Afrika, som International Planned Parenthood Federation, Marie Stopes International och DKT International, kommer nu att få ekonomiskt stöd för att, enligt Obianuju Ekeocha, hjälpa till att "eliminera" afrikaner. Läs mer >> 

– Afrika är en mycket sårbar region, där fattigdomen är utbredd och de afrikanska nationernas biståndsberoende är en olycklig verklighet. Vi utgör den lägst hängande frukten, de enklaste erövringarna för västerländska ledare, som president Biden, att pådyvla sin världsbild och ideologi, även när de går mycket emot vårt eget sätt att leva. Detta betyder död åt de mest oskyldiga av de afrikanska ofödda barnen, säger Obianuju Ekeocha.

I videon förklarar Obianuju Ekeocha att när det gäller utländskt bistånd är det afrikanska folkets enkla vädjan till ledare som Joe Biden: "hjälp oss, döda oss inte". Frågan återstår om president Biden kommer att lyssna på vädjan från Afrika eller om han fortsätter sin strävan efter abortimperialism, undrar Obianuju Ekeocha. Läs mer >> 

Amerikaner för Mexico City-policyn

En undersökning genomförd 2017 av Marist Poll, som tillhör Marist College Institute for Public Opinion, visar att ca 83 procent av amerikanerna har uttryckt stöd för Mexico City-policyn och anser att det inte är amerikanernas roll att betala för aborter utomlands. Mexico City-policy innebär att internationella organisationer endast får bidrag från USA om de inte erbjuder abortrådgivning, inte utför aborter och inte deltar i abortdebatten utomlands. Den har antagits av varje republikansk president sedan Ronald Reagan och rivits upp av de demokratiska presidenterna Bill Clinton och Barack Obama och nu återigen av president Biden.

Källor: MercatorNet (mercatornet.com) och National Review (www.nationalreview.com)