Världsvid kampanj för livet går mot sitt slut

18 oktober 2021

Den globala kampanjen 40 Days for Life (40 dagar för livet) avslutas nästa vecka. Det är en internationellt samordnad 40-dagars kampanj, som syftar till att få slut på aborter genom bön och fasta, samhällsinsatser och en fredlig dygnsvaka framför abortkliniker.

Kampanjens mål är "att ge gravida kvinnor möjlighet att välja livet för sina barn, att inspirera dem som arbetar med aborter till att byta arbetsområde och att abortkliniker stängs". Enligt organisationen är cirka 25 procent av personerna som leder kampanjen på olika platser kvinnor som tidigare gjort abort "och som nu vill ge andra kvinnor möjlighet att välja livet".

— Vi har hört berättelse efter berättelse om kvinnor som väljer livet på grund av den positiva livssynen de upplevt genom 40 Days for Life-kampanjerna. Så många liv har räddats tack vare våra volontärers insatser och den passion och målmedvetenhet de har för att få slut på abort, säger Shawn Carney, ordförande för organisationen i Texas.

Liv har räddats

Sedan starten 2007 har 40 Days for Life genomfört mer än 6 000 kampanjer i 64 länder och "räddat 19 198 liv, bidragit till att 112 abortkliniker stängts och hjälpt 221 anställda att sluta arbeta med aborter", enligt ett pressmeddelande från organisationen.

Även i Sydkorea genomfördes kampanjen i år i det katolska stiftet i Seoul. Författningsdomstolen i Sydkorea hävde det abortförbud som gällt i landet i 66 år och parlamentet antog en ny abortlag tidigare i år. Domstolen ansåg det som "grundlagsvidrigt" att kvinnor som gjort abort och deras läkare straffas.

— Även om vi inte juridiskt kan förhindra abort tror vi att vi kan åstadkomma en förändring av den nuvarande situationen genom att be med uppriktighet och tillit till Herren. Det är också viktigt att be och fasta med samma avsikt, anser prästen f. Park Jung-woo, som arbetar med livfrågor i stiftet Seoul.

Årets 40 Days for Life pågick från onsdag den 22 september till söndag den 31 oktober.

Källor: Crux (cruxnow.com), UCANews (www.ucanews.com) och 40 Days for Life (www.40daysforlife.com)